Solid ragdolls
De solid of self colored Ragdoll, ook non pointed Ragdoll genoemd, hebben een donkere vachtkleur gecombineerd met een groene en of oranje oogkleur. Solids zijn er ook in dezelfde variateiten en kleuren als de point. Ook bij de Solids is het belangrijk een zo perfect mogelijk getekende Ragdoll te krijgen, voor de rest zijn ze qua karakter en bouw net zo'n Ragdoll als de pointed Ragdolls.
Zij bezitten dus eveneens het fantastische karakter dat we gewend zijn van de Ragdoll maar de kleur van hun vacht en ogen zijn anders dan de pointed Ragdolls. De variƫteiten 'met wit' zijn gelijk aan mitteds en bicolors van de pointed Ragdolls.
De solid is geen nieuwe variƫteit, en ook geen nieuw 'type' Ragdoll, deze solid Ragdolls zijn er al vanaf het begin.
Een Solid Ragdoll is dan ook een Ragdoll volledig gekleurd
De Solid is er in alle kleuren en variaties zoals bij de pointed Ragdoll. De Solid heeft geen blauwe ogen, meestal hebben ze groene ogen maar andere kleuren zijn ook toegestaan.
Met de Solid mag er gefokt worden enkel is deze nog niet erkend voor de show [in Nederland] De Solid is dan ook geen nieuwe variatie, ze is er zoals al eerder gemeld, altijd in beperkte mate geweest vanaf het begin van de Ragdolls.