Wat te doen indien U een dekking bij de kater wilt.
De poes dient recent te zijn gecheckt op felv. en fiv. de z.g. snaptest.
Dit is een test op kattenaids en leukemie, dat zijn onze katers natuurlijk ook!
NB: Indien de poes door onvoorziene omstandigheden de "snaptest" niet heeft gehad, kunnen wij het hier door onze dierenarts laten doen, de kosten zijn dan 65 euro.
We verwachten van U dat ze geënt is en vrij van vlooien en parasieten. Indien de poes krols is bel dan z.s.m. voor een afspraak als de kater "vrij" is. De poes kan het beste op de 2e dag van de krolsheid bij de kater komen.
Het overeengekomen dekgeld wordt bij het brengen van de poes voldaan.
Ze komt in een afgeschermde ruimte met de kater en blijft daar ong. 4 dagen of langer.
We mogen dan aannemen dat de poes in die tijd gedekt is door de kater.
Daarna mag ze weer mee naar huis en is het zaak haar de komende tijd in de gaten te houden.
Is de dekking niet geslaagd, en wordt de poes weer krols dan kunt U kosteloos nogmaals voor een dekking komen. Laat dit zo spoedig mogelijk even weten zodat er een nieuwe afspraak gemaakt kan worden.
Blijft krolsheid uit, dan nemen we aan dat de poes zwanger is en krijgt ze na ong. 3 weken rose tepeltjes. Vanaf dat moment kunt U haar het beste regelmatig even wegen, zodat U kunt zien of ze in gewicht aankomt. Na ongeveer 64 dagen gerekend vanaf de dekdatum kunt U de kittens verwachten.
Wilt U zeker zijn van het aantal kittens kunt U ong. 1 week voor de geboortedatum een röntgenfoto laten maken. Daarop kunt U het aantal kittens zien wat geboren wordt, zodat U tijdens de geboorte weet of er nog meer kittens geboren worden of dat de poes "klaar" is met de bevalling.
NB: Stuur even een berichtje als de kittens geboren zijn!
Bij geen bericht wordt aangenomen dat er op de uitgerekende datum kittens zijn geboren en vervalt een eventuele "herdekking".

Onze katers tijdens de Corona Crisis :
https://myalbum.com/album/yEXZuQTnebye